reForma 3.6.9.

 

reForma 3.6.9. je program s modelima (3. 6. i 9.) koji se razlikuju prema intenzitetu, frekvenciji i trajanju tjelovježbene aktivnosti s ciljem postizanja zavidne razine tjelesne forme i koji ujedno smanjuju biološku dob budućih polaznika.

reForma 3.

Individualni ili grupni program s naglaskom na razvoj i održavanje osnovnih motoričkih obrazaca kretanja korištenjem vlastitog tijela u trajanju 30-60 min, tjednom frekvencijom od 2-5 puta. Posebna pažnja pridodaje se korektivnim vježbama kako bi se poboljšala ili održala zdrava i bezbolna postura tijela. Kroz niže intenzivne vježbe izvođene u obliku kružnog treninga razvijaju se osnovne funkcionalne sposobnosti, odnosno aerobni kapaciteti potrebni za svakodnevni rad i oporavak.

image
image

reForma 6.

Srednje intenzivni individualni ili grupni program s uvodom u vježbe s vanjskim opterećenjem i trenažerima. Uz korištenje istih, uz razvoj osnovnih motoričkih obrazaca, cilj ovog programa je i razvoj osnovnih motoričkih (snaga i mišićna izdržljivost) i funkcionalnih sposobnosti (aerobni kapacitet), te redukcija potkožnog masnog tkiva po potrebi. Trajanje ovakvog tipa programa je između 30-60 min, a tjedna frekvencija od 2-4 puta. Osim kružnog oblika, uvodi se i stanični oblik vježbanja.

reForma 9.

Najnapredniji modalitet individualnog ili grupnog programa. Naglasak je na poboljšanju motoričkih sposobnosti (snaga, eksplozivna snaga, brzina pokreta, mišićna izdržljivost) te unaprijeđenje funkcionalnih sposobnosti (aerobni i anaerobni kapaciteti, snaga). Također se kroz ovakav tip programa može povoljno utjecati na razvoj (hipertrofiju) ili održavanje mišićne mase. Program sadrži širok spektar rekvizita i oblika vanjskog opterećenja, a trajanje je između 20-60 min. Program ovakvog tipa preporučeno je izvoditi 2-4 puta tjedno.

Otkriveno je da odrasle osobe s visokim stupnjem tjelesne aktivnosti biološki postaju 9 godina mlađe.

KRENIMO!