O nama

Recroatia®

(lat. recro – oživjeti, obnoviti; lat. re creo/re creare – ponovno stvoriti, kreirati)
„Platforma za rekreaciju i zdravlje“ čije su djelatnosti i usluge usko vezane uz korporativni fitness i wellness te općenito zdrav način življenja. Pokrenuta je s ciljem da osvijesti radno sposobnu populaciju o važnosti i povezanosti tjelesnog i mentalnog zdravlja te prevencije bolesti s tjelesnom aktivnošću. Na temelju naših iskustava rada u korporativnom sustavu, broj zaposlenika koji se žali na zdravstvena stanja uzrokovana dugotrajnim i nepravilnim sjedenjem, nedostatkom vremena za posvetu sebi, obitelji i kvaliteti života, konstantno se povećava.

 

Naše društvo sve više postaje svjesno spomenutih problema što dokazuje činjenica da je ova materija čak i zakonski regulirana. Naime, svaki zaposlenik prema Zakonu o zaštiti na radu i članku 8. Pravilnika o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom ima pravo na redovito izvođenje vježbi rasterećenja na radnom mjestu.

Kako bi Vam na lako dostupan način olakšali ispunjavanje zakonskih obaveza, lansiran je projekt Recroatia®. Čini ga tim stručnjaka koji će svojim iskustvom i znanjem Vašu organizaciju pretvoriti u zdravo i poželjno radno mjesto.

Recroatia® je pouzdan partner koji svojom stručnošću i kvalitetom dovodi do željenih uspjeha i zadanih ciljeva. Kroz naše programe poslodavci osiguravaju tjelesno i mentalno zdravlje zaposlenika te omogućavaju zaposlenicima da doprinose dugoročnoj dobrobiti tvrtke!

Osnovna djelatnost Recroatie® su edukativni programi grupnog provođenja tjelovježbi na radnom mjestu uz poduku i demonstraciju. Naši certificirani voditelji programa i stručnjaci dolaze direktno k Vama, u Vaše tvrtke i prostorije, otvorene radne prostore, na dogovorene lokacije ili u Vaše domove putem online programa. Svjesni Vaših ciljeva, potreba i vremenskih ograničenja, zajedno s Vama postižu željena stanja i rezultate, koliko u tjelesnom i zdravstvenom smislu, toliko i u poslovnom – izvrsnost, produktivnost i efikasnost.

Mi smo tu kako bismo motivirali Vaše zaposlenike te im podigli svijest o dobrobiti vježbanja, važnosti pravilne prehrane te zdravog načina života općenito. Sami zaposlenici potaknuti kontinuiranim vježbanjem osjećaju potrebu za mjerenjem rezultata. Najvjerodostojniji pokazatelj tjelovježbenih rezultata jest ponajprije zadovoljstvo zaposlenika čime se direktno utječe na poslovne rezultate. Mjerenja vršimo kroz redovite „upitnike zadovoljstva” i putem najjednostavnijih testova tjelesne jakosti i opsega pokreta (samo u slučaju kada polaznik programa želi i prihvaća testiranje), a kako bi se mogao pratiti tjelesni napredak.

Recroatia® je brand zaštićen pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

UPOZNAJTE NAS

Tim stručnjaka iz područja kineziologije, fizioterapije i nutricionizma kojemu je cilj osvijestiti radno sposobnu populaciju o važnosti i povezanosti tjelovježbe i pravilne prehrane sa zdravljem.

MISIJA

Ispunjavati sve potrebe i želje poslodavaca za implementacijom zdravstvenih preventivnih programa na radnom mjestu koji svojom kvalitetom garantiraju korist za poslodavca kao i zadovoljstvo krajnjeg korisnika - zaposlenika.

VIZIJA

Biti važan servis zdravlju u korporativnim sustavima.

Ponosni na postignuća

Naša snaga leži u predanosti, pouzdanosti i odgovornosti našeg tima prema svakom pojedincu kao i kolektivu u cjelini!

81
+

članova tima

91
+

programa

1501
+

korisnika

601
+

realiziranih programa

map

Naš tim

Upoznajte certificirane stručnjake i voditelje programa.

Ivan Ivoš

osnivač i predsjednik platforme Recroatia®

Kroz dugogodišnje iskustvo rada u korporativnom sustavu i bogato sportsko iskustvo, postaje stručnjakom za “korporativni fitnes” i prevenciju mišićno-koštanih bolesti i sindroma uzrokovanih tjelesnom neaktivnošću te osniva vlastiti brand i platformu Recroatia® čiji je i predsjednik. Od kada je započeo svoje formalno osnovnoškolsko obrazovanje, zaljubljenik je u pokret i sport. Uz judo, aktivno se bavio i rukometom. Višestruki je rukometni državni i međunarodni prvak, kadetski i juniorski reprezentativac, prvoligaški igrač, te kategorizirani „vrhunski sportaš“ proglašen od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Iskustvo je stekao i kao pomoćni trener mlađih dobnih skupina u „RK Zagrebu“ u kojem je i započeo svoju rukometnu karijeru. Nakon završene sportske gimnazije upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu. Bivši je reprezentativac i kapetan Hrvatske reprezentacije u australskom nogometu s kojom je postao europski prvak i svjetski prvak II. divizije. Kao dopredsjednik Saveza australskog nogometa Hrvatske, koordinirao je nastavnim planom i programom osposobljavanja za poslove voditelja australskog nogometa pri „Hrvatskom Institutu za Kineziologiju“. Aktivno sudjeluje na treninzima i utakmicama kao igrač i pomoćni trener svoga kluba kao nositelj AFL (Australian Football League) trenerskog certifikata. Trenutno je na Stručnom studiju za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu – smjer sportska rekreacija, a u međuvremenu je postao i certificirani TRE® provider te instruktor grupnog fitnesa priznat od strane EHFA/EA (European Health and Fitness Association/Europe Active). Predavač je na Institutu za upravljanje apsentizmom* na temu „prevencije bolovanja tjelesnom aktivnošću.“ *apsentizam – pojava izostanka radnika iz radnog procesa.

Marko Cetinić

voditelj/kreator programa (vanjski suradnik)

S nepunih sedam godina počeo je trenirati judo, no tada nije ni pretpostavljao da će sport determinirati njegov životni put. Nakon završene Sportske gimnazije, upisuje Kineziološki fakultet i završava ga na usmjerenju sportska rekreacija. Paralelno cijelo vrijeme i sam trenira te vodi Judo i Jujitsu klub „Black belt“ koji je s godinama stasao u jedan respektabilan klub s izvrsnim državnim i međunarodnim rezultatima. Godine 2015. upisuje doktorski studij na Kineziološkom fakultetu i trenutno radi na izradi doktorskog rada. Veseli ga odgajati nove generacije sportaša uz nova teorijska i praktična saznanja do kojih je došao kroz kontinuiranu edukaciju. Svaka struka napreduje stoga smatra da je cjeloživotno obrazovanje imperativ današnjice.

Roko Buljanović

kreator programa

Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na usmjerenju Kineziterapija. Svoja znanja i iskustvo u kineziterapiji, sportu i rekreaciji počeo je stjecati još u studentskim danima. Aktivan je polaznik raznih edukacija i konferencija u svrhu stjecanja novih znanja i vještina iz područja kineziologije. Certificirani je DNS level 1 trener, HZUTS učitelj skijanja, pomoćni trener hrvatske ženske reprezentacije australskog nogometa i trener ŽKAN Panthers, a sudjeluje i u pokretanju projekta “Recroatia® in office” programa vježbanja kao jedan od suradnika u kreiranju programa. U OrlandoFit Fitness Branimiru radi kao osobni trener, kinezioterapeut, instruktor fitnessa te vodi grupne programe. Veseli ga dijeliti svoja znanja i iskustva, i sigurno će Vam pomoći da zavolite vježbanje te postanete bolja verzija sebe.

Matea Sedlaček

voditeljica/kreatorica programa (vanjska suradnica)

Od malih nogu obožava sport i loptu, te je oduvijek bilo jasno da je jedini logični izbor obrazovanja nakon srednje škole Kineziološki fakultet na kojem je diplomirala 2014. godine s usmjerenjem jedrenje. Trenutno je na doktoratu, također na Kineziološkom fakultetu. Tijekom i nakon fakulteta radila je poslove vezane uz kineziologiju, od juda kao trener, jedrenja kao skipper do windsurfinga kao instructor, te u rekreaciji. Osim samog znanja koje je stekla na fakultetu, sama voli istraživati materiju o ljudskom tijelu, prolaziti razne tečajeve, razgovarati s ljudima iz vezanih područja i na taj način širiti svoje poglede. Slijedom svega toga, 2017. otvorila je Centar tjelesne aktivnosti Grgur – mjesto za trening, pametan pokret, igru, zabavu i rehabilitaciju, u Kutini. U slobodno vrijeme smišlja kako što više raditi kako se ne bi ponovo dogodilo da ima slobodno vrijeme.

Josip Habljak

voditelj programa (vanjski suradnik)

Sportaš od malih nogu sa širokim spektrom sportova pod rukama i nogama. Od juda i košarke do australskog nogometa gdje je i član reprezentacije australskog nogometa Hrvatske. Apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu s usmjerenjem Kondicijske pripreme sportaša. Bogato iskustvo rada u sportu i rekreaciji stečeno kroz rad s više od 300 sportaša i rekreativaca iz širokog spektra profesija i sportova. Nositelj je AFL (Australian Football League) trenerskog certifikata stečenog u Australiji i svih “Recroatia® in office” certifikata (provođenje grupnih programa preventivne tjelovježbe). Osim individualnih fitness i kondicijskih treninga pripreme sportaša, voditelj je grupnih treninga u Core Gymu, Tvornici Šampiona i tjelovježbenih “in office” programa uz edukaciju u Recroatiji®. Predavač je na Institutu za upravljanje apsentizmom* na temu „prevencija bolovanja tjelesnom aktivnošću.“ *apsentizam – pojava izostanka radnika iz radnog procesa.

Iva Marinčić

nutricionistica/voditeljica programa (vanjska suradnica)

Entuzijast za sport od svojih prvih koraka. Bavila se raznim sportovima, od baleta do futsala, ali najduže se zadržala u Taekwondou, punih 18 godina, u kojem je bila hrvatska reprezentativka i trenerica mlađih dobnih skupina. Također, Iva je i antidoping ambasadorica u Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping, instruktorica fitnesa s certifikatom stečenim na Fitnes učilištu te inženjerka medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Zadnji obrazovni pothvat bio je diplomski Sveučilišni studij kliničkog nutricionizma gdje je stekla titulu magistre. U slobodno vrijeme vodi individualne fitnes treninge i grupne programe, kreira programe prehrane, a i sama je zaljubljenik u treninge i pravilnu prehranu.

Dragica Mateković

maserka (vanjska suradnica)

U samim počecima, njezin ju je put doveo do udruge “Slobodni maseri” s kojima kreće u pohode relaksiranja čovječanstva. Upoznavanje sa raznim tehnikama masaže i zaljubljivanje u njih natjeralo ju je na stručna osposobljavanja i polaganje tehnika klasične masaže i masaže na stolici – efikasna tehnika za brzo opuštanje mišića bez potrebe skidanja odjeće i korištenja ulja. Svaka reakcija na ljudskom licu nakon tretmana masažom i dizanja sa stola ili stolice za masažu, svaka riječ upućena opisu toga što su ljudi doživjeli i kako se osjećaju, bila je snažan poticaj za daljnji rad i usavršavanje. Specijalizirana za event masaže na raznim lokacijama, prisustvovala je na brojnim konferencijama i eventima.

Luka Diklić

fizioterapeut/voditelj programa (vanjski suradnik)

Fizioterapeut s dugogodišnjim sportskim stažom. Od 7. godine trenirao je nogomet, a kada nije bio na treningu igrao je nogomet na školskom igralištu. Od ostalih sportova trenirao je hokej na travi, američki te australski nogomet, a u slobodno vrijeme igra tenis. Godine provedene u sportu i ozljede s kojima se sam susretao pobudili su u njemu znatiželju za saznanjem kako funkcionira ljudsko tijelo kada je zdravo i kako kada nije. Također, sati provedeni uz Football Manager doveli su do rađanja ideje da jednoga dana postane čovjek iz sjene zaslužan za klupske uspjehe. U skladu sa svime navedenim upisao je i završio Zdravstveno Veleučilište, smjer Fizioterapeut. Za vrijeme trajanja studija djelomično je ostvario svoju viziju čovjeka iz sjene, kada je kao volonter brusio znanje u ambulanti nogometne škole GNK Dinamo. Nakon završenog studija i odrađenog pripravničkog staža u bolnici, shvatio je da je njegov poziv ipak vezan za „običnog“ čovjeka, a ne sportaša. Stekavši titulu bacc. Physioth. zaposlio se u KBC Zagreb, Klinika za ortopediju Šalata, gdje danas obavlja svoju životnu misiju.

Uvjerili smo Vas u svoje kompetencije?

Obratite nam se. Jer mi živimo vrijednosti koje promoviramo, a postojimo zbog Vas!

Informacije o poslovnom subjektu

Naziv

RECROATIA®

Osoba ovlaštena za zastupanje

Ivan Ivoš

Sjedište

Odranska 2, 10 000 Zagreb

MB

05520584

OIB

25307645659

RNO

0465674