reNew iN office

Anksioznost/tjeskoba, prirodna je reakcija na stres i opasnost, automatska je i urođena, stoga će se simptomi anksioznosti pojaviti uvijek kada smo joj duže vrijeme izloženi te kada postoji doživljaj opasnosti koji može biti objektivan ili subjektivan. Tijelo će se istovremeno pripremiti na reakciju borbe ili bijega, za što će koristiti mišićni sustav te se pojačano opskrbljivati kisikom i adrenalinom.
Adrenalin dovodi do ubrzanja rada srca, što se doživljava kao lupanje srca, povećava se napetost mišića, koja dovodi do glavobolje, bolova u vratu, ukočenosti, a može dovesti i do drhtanja mišića…

Kako negativni učinci stresa posljedično mogu utjecati na poslovanje?

Uz neefikasnu radnu izvedbu i učinkovitost, poteškoće pri donošenju odluka, demotivirane i nezadovoljne zaposlenike, međuljudske i korporativne sporove, konflikte u radnom okruženju te visoke izravne i neizravne troškova za tvrtke, prema Europskoj agenciji za sigurnost i zdravlje na radu, psihosocijalni rizici i stres na radu među najzahtjevnijim su problemima povezanim sa sigurnošću i zdravljem na radu (više…).

Srećom, mnogo toga možemo učiniti kako bismo dobro upravljali stresom i anksioznošću te se uspješno nosili s njihovim posljedicama. Dobro je znati da takva zahtjevna stanja imaju i svoju pozitivnu stranu te da predstavljaju izazov ljudskim mogućnostima. Mogu nam pomoći spoznati naše jake strane, iz njih možemo izaći osnaženi, s novim usvojenim vještinama koje nam mogu pomoći u nošenju s njima te njihovim rješavanjima.

Jedan od takvih programa i vještina za upravljanje stresom na radnom mjestu je i reNew iN office obnavljajući program te inovativna TRE® metoda…

image

Što je TRE®?

TRE® (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises, utemeljitelj Dr. David Berceli, Ph.D) je inovativan sustav vježbi za otpuštanje napetosti i stresa iz tijela.
Utemeljen na znanstvenim istraživanjima, TRE® je baziran na shvaćanju da su stres, napetosti i traume memorirani u našim mišićima, na tjelesnoj razini.
Ova trenutačno, ali i dugoročno iznimno djelotvorna metoda jednostavna je za primjenu i sastoji se od niza vježbi koje može izvesti svatko, a koje aktiviraju prirodno urođen neurološki mehanizam vibriranja ili drhtanja tijela – putem nježnih i ugodnih neurogenih tremora. Bez da pokušavamo utjecati na proces, puštamo tijelo da kroz refleksne procese i tremore samostalno otpusti akutne i kronične obrasce stresa i napetosti.
reNew iN office program edukativna je radionica kao spoj teorijskog i praktično iskustvenog dijela na kojoj se polaznicima pojašnjavaju definicije stresa i traume, na koji se način manifestiraju, kako se otpuštaju, te uče i demonstriraju sva znanja i iskustva o znanstvenoj i logičkoj podlozi TRE® metode i procesa.
Učinkovito upravljajte tjelesnim i mentalnim zdravljem unutar vlastite organizacije na cjelovit način uz superviziju licenciranog TRE® providera i ovu potpuno sigurnu i djelotvornu tehniku za redukciju stresa i napetosti.

KRENIMO!

Saznajte više o TRE® metodi

VIŠE

Kako biste TRE® metodu usvojili na ispravan način, najsigurnije je obratiti se educiranom i certificiranom TRE® provideru.