Novi poslovni trend: Sastanak u šetnji ili na trčanju umjesto u sobi za sastanke

02.04.2020.

Novi poslovni trend: Sastanak u šetnji ili na trčanju umjesto u sobi za sastanke

Činjenica je da većinu dana provedemo sjedeći u automobilima, na radnom mjestu, ispred računala i TV ekrana. Činjenica je i da sada kada ovo čitate niste dovoljno tjelesno aktivni i da se taj nedostatak aktivnosti odražava kroz razna bolna stanja. Ali najvažnija činjenica je, da sve to možete promijeniti sami!

Svima je poznat onaj osjećaj kada se vratite u ured nakon pauze za ručak i kada biste u tom trenutku  radili sve osim onog što se od vas očekuje – a to je sjediti i koncentrirano obavljati radne zadatke. Taj dio dana, a nažalost kod mnogih i ne samo tada, najneproduktivniji je dio radnog dana.

Aktivni i na poslu

Brojna istraživanja potvrđuju da se ljudska kreativnost za vrijeme kretanja povećava za nevjerojatnih 60%. Tjelesna aktivnost povećava i produktivnost, poboljšava raspoloženje, fokus i pamćenje. Stoga i ne iznenađuje jedan zanimljiv trend koji se pojavio u svijetu  – sastanci na kojima su sudionici tjelesno aktivni. Neki šeću, neki trče, neki se razgibavaju – ali apsolutno svi svjedoče pozitivnim učincima takvih sastanaka. Kada kažemo svi, mislimo na korporacije poput Googlea, Reeboka, Adobe Systemsa i mnogih svjetskih start up-ova. No, sve veći broj poslodavaca postaje svjesno da ako žele sretne i produktivne zaposlenike i radnu okolinu u kojoj je stres reduciran na minimum, moraju pronaći način kako to i postići.

Oradian je svijetli primjer tvrtke u Hrvatskoj koja je implementirala ideju aktivnih sastanaka. Tako se sastanci njihovog menadžmenta odvijaju dok planinare, sastanci 1 na 1 dok šeću gradom, a sastanci timova provode se u šetnjama kroz šumu ili bicikliranjem. Oduševljeni su rezultatima i ističu da su zaposlenici puno opušteniji, kreativniji i zadovoljniji.

Benefiti tjelovježbe na radnom mjestu su višestruki. U to se možete i sami uvjeriti – ako ste dovoljno hrabri da se pokrenete. Razmislite i javite nam se, jer je program grupnog provođenja vježbi na radnom mjestu naš core business. Naši treneri i stručnjaci dolaze direktno k Vama, u Vaše tvrtke i prostorije, otvorene radne prostore. Svjesni Vaših potreba i vremenskih ograničenja, zajedno s Vama ostvariti će željene ciljeve i rezultate – povećanje produktivnosti i efikasnosti u cijeloj organizaciji.

Obratite nam se s povjerenjem!

Vaš Recroatia® tim