Održana edukacija u HZMO-u na temu prevencije bolovanja tjelesnom aktivnošću

10.06.2020.

Održana edukacija u HZMO-u na temu prevencije bolovanja tjelesnom aktivnošću

U sklopu edukacije za buduće specijaliste za upravljanje izostancima radnika iz radnog procesa Instituta za upravljanje apsentizmom (Absence Academy) koja se održala u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Recroatia® tim održao je radionicu na temu prevencije bolovanja tjelesnom aktivnošću.

Ivan Ivoš, Matea Sedlaček i Josip Habljak, prenijeli su sudionicima svoja znanja o  važnosti tjelesne aktivnosti, njezine direktne ili indirektne korelacije sa raznim bolestima, što posljedično dovodi do bolovanja zaposlenika. Predavanje je bilo potkrijepljeno relevantnim i preciznim pokazateljima najčešćih uzroka i dijagnoza bolovanja u Hrvatskoj, kao i smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za tjelesnu aktivnost.

Budućim specijalistima za upravljanje apsentizmom, prezentirano je kako ulaganje u zdravlje vlastitih zaposlenika može imati dugotrajne pozitivne posljedice i na zdravlje i na organizacijsku kulturu, a imali su i priliku sami isprobati nekoliko osnovnih vježbi rasterećenja lokomotornog sustava u ugodnoj atmosferi i uz stručno vodstvo Recroatia® tima.

Kako bi naglasili važnost tjelesne aktivnosti, Recroatia® tim imao je čast biti primljen i u ured ravnatelja HZMO-a, gospodina Ivana Serdara, inače velikog prijatelja sporta koji je također vrlo svjestan važnosti tjelesne aktivnosti i njezine direktne povezanosti sa zdravljem općenito.

Obratite nam se s povjerenjem!

Vaš Recroatia® tim